11 Nisan 2013 Perşembe

Perde seçimi ve 2013 trendleri!

Yaşam alanlarımızın arka fonunu oluşturan bin bir çeşit renk ve seçeneğe sahip perdeler mahremiyetimizi gizleyen evimize düzen veren, gizli ama önemli bir dekoratif detay olarak karşımıza çıkıyor.

Hızlı tempolu hayatın içinde her şeyin modernleşmesi ile perdeler de şekil değiştiriyor. Eskiden bildiğimiz yerlere kadar uzanan tül perdeler ve yanlarında eşlik eden yaldızlı, parlak ya da kadifeden püsküllü dekor perdelerin yerini, bugün artık portatif, daha fazla gün ışığından faydalanmamızı sağlayan pratik ve kullanışlı perdeler alıyor. Rahatlık ve fonksiyonelliğin yanı sıra dekoratif açıdan da mekanın genel havası ile uyum içerisinde olması için, perdenin stil ve renginin doğru tercih edilmesi gerekiyor.

Büyük salonu ve büyük penceresi olan evlerde yine yerlere kadar uzanan tülleri tercih etmelisiniz. Böylelikle bu alan çok daha zengin ve kaliteli gözükecektir.
Klasik bir ambiyansı tamamlamak istiyorsanız kendinden desenli; sportif bir hava yaratmak için ise sadece düz renk tül kullanmanız yeterli olacaktır.

Yatak odalarında, yine pencerenin boyutuna ve genel dekoratif özelliklere göre değişiklik gösterebilecek bir seçim yapmalısınız. Fantezi ağırlıklı bir yatak odanız var ise satenden yere kadar uzanan ipek vual ya da sentetik ipek ve desenli dokuma tarzı perdeleri tercih edebilirsiniz. Modern ve genç bir ruhu devam ettirebilmek için, cool çizgilere sahip bir kumaştan katlamalı sistem perdeler yatak odaları için şık bir seçenek olacaktır.

Mutfak perdeniz ise, kullanışlı ve rahat temizlenebilir olmalıdır. Mutfak perdesi olarak son trendler alüminyum mikro jaluziler. İstediğiniz renk ve ebat seçeneklerinden elbet sizin de zevkinize uyan bir model çıkacaktır.

Çocuk odası ya da genç odasındaki perdeler, abartıdan uzak, modernize edilmiş çizgilere hakim, eğlenceli ve diğer mobilyalar ile bütünlük oluşturacak bir stilde olmalıdır. Bu mekanların ferah ve aydınlık olması gerekir. Bu yüzden yarım perde ve tüller ideal bir tercih olacaktır.

Rustik perdeler: Country tarza hakim evlerde tercih edilebilecek bir perde çeşididir. Duvar veya tavana taşıyıcı borulara, kumaşlarla ya da halkalarla geçirilir.

Japon perde: Özellikle geniş ve yere kadar olan camlarda kullanılabilir. Belli bir rayın üzerine yapıştırılır ve büyük paneller halinde hareket ettirilir. Büyük mekanlar için farklı bir alternatif.
İp perdeler: İp perdeleri dilediğiniz renk, en ve boyda bulabilmeniz mümkün. Evlerinde klasik perde anlayışından sıkılanlar için iyi bir seçenek.

Sun-screen perde (güneş kırıcı): Farklı uygulamalar ile mekanda tarz yaratan bu perde, güneş ışığının içeri girmesini engellerken, bir yandan da gün ışığından maksimum yararlanma konforu sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder